En dokumentärfilm om tre flyktingkvinnor som vi får följa under två år, om livet och förändringen den första tiden i det nya landet Sverige. En arabisk Pippi Långstrump, en radiopratare som var aktiv i den Syriska revolutionen och en kvinna från Yemen/Irak som flytt från hedersförtryck och är utvisad från Sverige till Irak. 

Jag är dokumentärfilmare och musiker , en svensk kvinna som är uppvuxen med yttrandefrihet och en bild av att Sverige är jämställt. Från 2015 och framåt har media pumpat ut nyheter om flyktingar. Jag blev starkt berörd och undrade mer och mer var kvinnorna var någonstans? Hur fria är de kvinnor som kommer från en kultur som är så
annorlunda från min egen och hur mycket likheter finns det?
Jag ville skapa mig en egen bild av de berörda , de som många pratar om men vet ganska lite om och låta dom själva berätta. Filmen är ett "stickprov" , visar skörhet och styrka och betydande relationer och håller sig något utanför den journalistiska ramen.

Kanske krossar jag några fördomar hos mig själv och andra och väcker empati i ett land och i en värld där yttrandefriheten , media och journalistik är hotad och folkets ton om flyktingar har blivit hårdare. Vi får möta tre kvinnor som vill integrera sig i ett nytt land och där den arabiska kontrollerande kulturen fortfarande påverkar dem i Sverige på olika sätt.
Vi får bevittna en av deras mörkaste stunder i deras liv men också de mer ljusa och de bästa! En film om frihet ,sorg och kärlek över gränserna!